Tarieven ligplaatsen Midwolda waarschijnlijk omlaag

Er zijn nieuwe tarieven bekend gemaakt voor ligplaatsen in de jachthaven van Midwolda. De gemeenteraad moet de nieuwe Verordening binnenhavengeld Oldambt 2013 nog goedkeuren, dus de nieuwe tarieven zijn tot 24 april nog onder voorbehoud.

Er is goed nieuws voor veel ligplaatshouders, want de meesten gaan komend jaar minder betalen voor hun ligplaats. Dit komt door een tariefsverlaging en doordat er voortaan wordt afgerekend op basis van de lengte van het schip in plaats van de grootte van de ligplaats.

Met uitzondering van boten op de wal en boten van 4 meter zijn de prijzen voor elke boot komend seizoen lager dan in 2012 in Midwolda. De prijzen van een jaarligplaats vallen ook fors lager uit, waardoor het aantrekkelijker wordt om de boot ‘s winters in de jachthaven van Midwolda te laten liggen.

De gemeente Oldambt wil met de verlaging van de tarieven de watersport op het Oldambtmeer bevorderen en haar rol als jongste watergemeente onderstrepen.

Update 25 april 2013: de gemeenteraad van Oldambt heeft het voorstel goedgekeurd. De prijzen in de jachthaven van Midwolda zijn nu definitief verlaagd.

Meer nieuws