Uitkijktoren Blauwestad bereikt hoogste punt

Bron: www.blauwestad.nl
De bouw van Het Havenpaviljoen in Blauwestad heeft het hoogste punt bereikt.  De stalen constructie van de toren is inmiddels op het dak gemonteerd. Blauwestad krijgt daarmee een nieuw uitkijkpunt. Binnenkort zal de uitkijktoren omspannen worden met een blauw doek.

Architect Emiel Noordhuis van pvanb architecten, de ontwerper van het gebouw, is in zijn nopjes met de toren: “Het gebouw krijgt nu echt karakter. Het pand zelf gaat op in zijn omgeving, heel subtiel, maar de toren geeft het gebouw de aandacht die het verdient.”

Nadat de toren is omspannen met een transparant blauw doek, krijgt het uitkijkpunt ook verlichting. Noordhuis: “In overleg met omwonenden is besloten dat uitsluitend één zijde verlicht wordt. Aan de kant die zichtbaar is vanaf de A7 maken we binnenkort een proefopstelling. We moeten nog kiezen of het LED- of andere verlichting wordt.”

Het Havenpaviljoen ligt pal achter het huidige informatiecentrum (rode gebouw). In het paviljoen komt onder meer een nieuw havenkantoor met 130 ligplaatsen, een brasserie en een sanitairgebouw. Het huidige informatiecentrum verhuist ook naar deze nieuwe locatie.

Het rode markante gebouw, waar nu het informatiecentrum Blauwestad is gevestigd, krijgt tijdens de zomermaanden een tijdelijke culturele invulling. Uiteindelijk zal het pand in het najaar van 2013 worden afgebroken.

Meer nieuws